Güney Lefkoşa’da 15 yıldır yaşayan ve belediye işçisi olarak görev yapan 55 yaşındaki Kıbrıslı Türk Erol Yılkar, iki komşusunun kendisine aniden saldırarak ciddi şekilde darp ettiklerini iddia etti.
Kendisinin Türk olduğu için saldırıya maruz kaldığını öne süren Erol Yılkar, olayın önceki akşam saat 20.00’da meydana geldiğini söyledi.
6 çocuk babası olan Erol Yılkar, olayın yaşanmasının hemen ardından Rum polisine gittiğini, Rum polisinin kendisini hemen hastaneye kaldırdığını anlatırken, Güney Lefkoşa’daki hastanede kendisiyle fazla ilgilenilmemesi üzerine hastaneden ayrıldığını kaydetti.
Erol Yılkar, Rum polisinin kendisine daha sonra gelip tekrar şikâyetçi olmasını söylediğini belirtirken, kendisinin daha fazla dayanamayarak kuzeye Geçitkale köyündeki yakınlarının yanına geldiğini dile getirdi.
Yakınlarının yüzünün halini görür görmez hemen polisi ve ambulansı aradığını anlatan Yılkar, bir ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Ciddi şekilde darp edilen Erol Yılkar’ın herhangi bir kırığı bulunmadığı öğrenilirken, hastanede müşahede altına alındığı belirtildi.
Kaynak : Kıbrıs Gazetesi - Ahmet İLKTAÇ