HAVAYA ATEŞ AÇAN SOYGUNCU...

 Baf’ta, geçtiğimiz akşam bir hırsızlığa teşebbüs ile havaya ateş açma olayı yaşandığı haber verildi.

Simerini gazetesi geçtiğimiz akşam yaşanan olayda, 58 yaşındaki bir şahsın, gece duyduğu gürültünün akabinde, evinin yatak odasının penceresinde elinde av tüfeği tutan bir kişiyi gördüğünü ve bahse konu kişinin kendisini fark etmesi üzerine zanlının havaya ateş açarak bölgeden uzaklaştığı konusunda suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

İŞSİZİN BANKA HESABINDA 370 BİN EURO

Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde ise, geçtiğimiz günlerde evinde 574 gram hint keneviri ele geçirilen Lefkoşa Rum kesimine bağlı “Yeri” sakini 27 yaşındaki işsiz bir şahsın banka hesabında, 370 bin Euro tespit edildiği haber verildi.

Bahse konu şahsın gözaltı süresinin dün sona erdiğini ancak polisin bu süreyi 4 gün daha uzattığını yazan gazete, bu şahsın, Hollanda’dan Güney Kıbrıs’a uyuşturucu getirdiğini kabul ettiğini anımsattı.

Haberde, 27 yaşındaki şahsın banka hesabında bulunan paranın nerden geldiğinin araştırılmakta olduğu ifade edildi.

BENZİNCİYİ DAĞITAN SARHOŞ

Politis gazetesinde yer alan bir haberde ise, sarhoş bir şahsın geçtiğimiz Pazar günü akşamüzeri yaşanan bir olayda, bir benzinciyi dağıttığını ve benzincide yaklaşık 4 bin 500 Euro’luk zarar meydana gelmesine sebep olduğu ifade edildi.

Gazete, kapalı devre kamera sisteminden tespit edildiği üzere, yabancı uyruklu olan şahsın çok sarhoş olduğunu ve aracına benzin koymayı başaramaması yüzünde benzinciyi dağıtıp olay yerinden kaçtığını belirtti.

PARA KASASINI AÇMAYA ÇALIŞAN FİLİPİNLİ HİZMETÇİ

Gazete başka bir haberinde ise, eski bir bankacı olan işvereni ile eşinin yurt dışında olmasını fırsat bilen Filipinli bir hizmetçinin, beraberindeki iki kişiyle birlikte evdeki para kasasını açmaya çalıştığını haber verdi.

Alarmın işverenin cep telefonuna bağlı olmasından dolayı, soygun planının başarılı olmadığını yazan gazete, Filipinli şahıs ve işbirlikçilerinin evden ayrılmadan önce kasada ve kasanın bulunduğu yatak odasında 5 bin Euro’luk hasara yol açtıklarını ifade etti.

Filipinli şahsın dün Polis tarafından yakalandığını ve mahkemeye sevk edildiğini kaydeden gazete, şahsın işbirlikçilerinin aranmakta olduğunu ekledi.

(İY/ÖK)