Rum Hükümetinden Suriye’ye İngiltere Konusunda Destek İddiası

İngiliz BBC yayın kuruluşunun web sitesinde yer alan bir habere göre, Güney Kıbrıs’ın İngiltere’nin Suriye’de IŞİD’e karşı gerçekleştirilen hava saldırılarına katılma planlarına destek verdiği, çünkü IŞİD’i tehdit olarak gördüğü ileri sürüldü.

Haravgi gazetesi, “muhtemelen Rum hükümet kaynakları ile DİSİ-Anastasiadis Hükümeti tarafından gönderilen mesajlara dayandırılan bahse konu haberde, bu hava saldırılarının Ağrotur üssünden gerçekleştirileceğini” yazdı.

Gazeteye göre, Rum kesiminin İngiltere’deki Yüksek Komiseri Evripidis Evriviadis ise açıklamasında, “aynı strateji içerisinde bulunduklarını” söyledi.

Habere göre, Rum kesiminin bölgedeki güvenlik ve istikrara katkısının, ülkenin coğrafi kısıtlamalarının çok ötesine geçtiğini ifade eden Evriviadis, Rum kesiminin hiçbir zaman teröristler için kolay bir hedef olmadığını, çünkü Arap komşuları ve İsrail’le iyi ilişkilere sahip olduğunu belirtti.

Evriviadis, Rum kesiminin, Lefkoşa Rum kesimindeki büyükelçiliklerde bulunan terörle mücadele uzmanları tarafından da izlendiğini ve bunların Rum güvenlik ve istihbarat servisleriyle sıkı iş birliğinde olduklarını sözlerine ekledi.