Güney Kıbrıs Rum Yönetimi büyükelçilerinin yıllık toplantısının, yarın başlayacağı ve Cuma günü sona ereceği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Orta Doğu bölgesinde görev yapan Rum Büyükelçilerin yarın Rum Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geleceğini ve bölgede şekillenen yeni olguları değerlendirip görüş alışverişinde bulunacağını yazdı.

Gazete, büyükelçilerin, Perşembe günü ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Rum müzakereci Andreas Mavroyannis tarafından ayrı ayrı bilgilendirileceğini belirtirken; elçilerin, bunun öncesinde, Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis ve Dışişleri Bakanlığı’ndaki Enerji Müdürü Tasos Conis tarafından enerji konularında bilgilendirileceğini yazdı.

Habere göre elçiler, ekonomi konusunda da Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis tarafından bilgilendirilecek.

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Cuma günü, elçilere yönelik, bölgede şekillenen jeostratejik olgulara bağlı  diplomatik görevlerini tasvir edeceği bir konuşma yapacak.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Alekos Zinon’un, Cuma günü, elçilere reformlar konusunda konuşacağını, yine aynı gün Rum İstihbarat Teşkilatı(KİP) Başkanı Andreas Pentaras’ın, güvenlik konusunda (elçilere) bilgi vereceğini yazdı.