Rum Savunma Bakanı Hristos Fokaidis, Meclis’in Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) çalışma saatlerine ilişkin değişiklik yapması durumunda, RMMO’nun operasyonel kabiliyetine ilişkin sorumluluğunu da üzerine alması gerektiğini savundu.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, dün Rum Meclisi Savunma Komitesi’nde konuşan Fokadis, çalışma saatlerinin kurumsallaşmasıyla ilgili yasanın RMMO’nun operasyonel ihtiyaçlarına göre hazırlandığını söyledi.

Fokaidis’in, bunun üzerine, çalışma saatleriyle ilgili yasada değişiklik yapılmasından yana olan DİSİ milletvekillerinden Sotiris Sampson ile ters düştüğünü kaydeden gazete, Fokaidis’in, savunma alanında kırmızı çizgiler olduğu ve bunları tayin etmekle yetkili olanın da RMMO olduğunu söylediğini yazdı.

Gazeteye göre, RMMO Komutanı, Korgeneral Yeorgios Basiakulis de konuşmasında, değişikliklerin daimi personel için ağır çalışma saatleri dayatmakta olduğunu ve bunun da beraberinde bu personele maddi tazminat verilmesini getirdiğini savundu.

Ancak bu ekonomik imkâna sahip olmadıklarını dile getiren Basiakulis, yasa metnindeki olası değişikliklerin, RMMO’nun operasyonel anlamda hazır olmasını yaralayacağını savundu.

Basiakulis, subayların önerdiği şekilde olması durumunda, bir yüzbaşının yalnızca 10 iş günü çalışacağını, 14 gün de çalışmayacağını; bu durumda birimin operasyonel anlamda faaliyette bulunmasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.