Avrupa Komisyonu’nun Mali İşler Komiseri Olli Rehn’in, Rum Maliye Bakanlığı’na, Rum Merkez Bankası ile Merkez Bankası Müdürü Panikos Dimitriadis’in bağımsızlığının korunması gerektiğiyle ilgili bir mektup gönderdiği bildirildi.

Politis gazetesi “Rehn’den Kırmızı Kart” başlığıyla aktardığı haberinde, Rum Hükümeti’nin Dimitriadis’i durdurma niyetinin akabinde yollanan bu mektupta, Rehn’in özellikle AB Çalışma Tüzüğü’ndeki 130’uncu maddeye atıfta bulunduğunu ve bu maddeye göre, Avrupa Merkez Bankası ile ülkelerin devlet bankalarının bağımsızlığının korunması gerektiği şartının yer aldığını yazdı.

Gazete, Rum Maliye Bakanı Haris Georgiadis’in konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmaktan kaçındığını kaydederken, mektubun Güney Kıbrıs için “kırmızı kart” olarak nitelendirilebileceğinden bahsetti.

Öte yandan Simerini gazetesi de, batık kredilerin Zararın Eşit Bölüşülmesi Kurumu’na devredildiğini ve kurumun da neredeyse batmak üzere olduğunu haber verdi.

Haberde, EURO. KO ile Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin, devlete borcu olanlarla kredi borcu olanların korunması gerektiğini belirttikleri kaydedildi.