AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, karma köy Pile’deki Kıbrıslı Türkler ve Rumların uyum içindeki birlikteliğinin desteklenmesi çağrısında bulundu.

Haravgi gazetesi, Kiprianu’nun Pile Türk Muhtarı Necdet Enver ve Rum Muhtarı Simos Mitidis ile görüşerek köyün sorunlarını tartıştığını yazdı.

Habere göre, Kiprianu, görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada, Pile’nin, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların uyum içinde birlikte yaşadığı bir köy olduğunu vurguladı.

Köyün aynı zamanda sorunlarının olduğunu belirten Kiprianu, köyde yasadışı faaliyetlerin gerçekleştirildiğine ve köyün gelişmesine katkıda bulunacak koruyucu önlemlerin alınmadığına işaret etti.

Pile’nin Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların barış içerisinde yaşadıkları bir köy örneği olduğunu; Rum Hükümeti’nin buraya önem vermesi gerektiğini söyleyen Kiprianu, aynı zamanda iki muhtarın köye olan katkılarına vurgu yaptı.

AKEL’in yardımda bulunmak üzere köye gittiğini ve yetkili bakanlıklarla iletişime geçeceğini ifade eden Kiprianu, hali hazırda Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile konuştuğunu, köyde çalışmalar yürütülmesi için İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’la da görüşeceğini belirtti.

Öte yandan Politis gazetesine göre Mitidis konuyla ilgili açıklamasında, yaşadıkları sorunlara değinerek, doğru icraatların yapılması ve doğru dengelerin korunması gerektiği üzerine durdu. 

Enver ise Kiprianu’yla yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, siyasi konular dışında, köyde yapılması gereken çalışmaları ele aldıklarını belirtti.