KIBRISLI TÜRK’Ü EVİNİ KİRALAMAYA ZORLADILAR

Fileleftheros gazetesi “Küçük Pile Yeraltı Dünyasının Esiri” başlığıyla verdiği haberinde, Pile’de her geçen gün yasadışı kumarhane sayısının arttığını savundu.

Köyde 7’inci kumarhanenin de faaliyete geçtiğini ileri süren gazete, köy halkının bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu belirtti.

Bazı Kıbrıslı Rum ve Türk çevrelerin faaliyetlerinin Pile’ye taşındığını kaydeden gazete, bu yasadışı kumarhanelerin tümünün aylık 2 bin Euro’ya varan fiyatlarda kiralanan Kıbrıs Türk evlerinde konuşlandırıldıklarını öne sürdü.

Haberde ayrıca bir Kıbrıslı Türk’ün tehditlerle evini kumarhane işletmek isteyen kişilere kiralamak zorunda bırakıldığı da savunuldu.

Gazete, Kıbrıs Rum İhtiyar Heyeti’nden kaynaklara göre, BM ve Rum hükümetinin kayıtsızlığı karşısında köydeki Kıbrıslı Rumlar arasında daha dinamik önlemler alınması gerektiği düşüncesinin baş gösterdiğini kaydetti. Kıbrıslı Rum köy sakinlerinin, Kıbrıs Rum İhtiyar Heyeti’nin istifa etmesi, ofislerinin kapatılması ve en son adım olarak da Kıbrıslı Rumların seçmen kartlarının Larnaka’ya yollanması görüşü yönünde eğilim gösterdiği belirtildi.