BAŞSAVCIDAN DA AÇIKLAMA

Rum siyasi partilerin özellikle AKEL ve DİKO arasındaki, Focus şirketinin partileri finanse ettiği iddialarıyla ilgili tartışmaların devam ettiği belirtildi.

AKEL ile DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos arasında dün Focus şirketinin, Rum partilerini finanse etmesine ilişkin olarak tartışma yaşanmış, Papadopulos,  Focus şirketinin partileri finanse etmesinin ardında, babası Tasos Papadopulos’un 2008’de seçimi kaybetmesine neden olan  siyasi komploların bulunduğunu, bunların başrolünde ise AKEL ile DİSİ’nin olduğu ima etmişti.

Alithia gazetesine göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu dün yaptığı açıklamada, AKEL’in, Focus şirketinden para almadığını belirtti.

Kiprianu açıklamasında ayrıca sorgu makamlarının, olayı diğer partiler için değil, sadece kendi partisi için araştırmakta çok hevesli olduğu yönünde serzenişte bulundu ve olayın aydınlatılmasını istedi.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un, Tasos Papadopulos’un yeniden seçilmemesi için AKEL ve DİSİ’nin Focus tarafından finanse edildiği konusundaki açıklamasını yorumlayan Kiprianu, AKEL’in bu belirli konularda ortaya koyduğu düşünceler konusunda yanlış çıkarımların yapıldığını söyledi.

BAŞSAVCI KOSTAS KLİRİDİS

Habere göre Rum Başsavcı Kostas Kliridis ise bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, “bağırmakta olan partilere”, hukuk dairesini, tartışmaların ve “horoz güreşinin” dışında bırakmaları çağrısında bulundu.

Rum Sayıştay Odisseas Mihailidis ise açıklamasında Başsavcı Kliridis’in, partilerin Focus şirketi tarafından finanse edilmesi olayının teftiş altına alınması kararının doğru olduğunu ifade etti.