Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Moskova’ya gerçekleştireceği ziyaret sırasında askeri alanda 3- 4 ve kültürel alanda da 3-4 işbirliği anlaşması imzalanacağını açıkladı.

Simerini’nin haberine göre önceki gün Rum Başkanlık Köşkü’ne çıkarak Anastasiadis’e, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in Moskova davetini ileten Osadchiy dün Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’yla görüştü, görüşmenin ardından gazetecilerin, Anastasiadis’in Moskova ziyaretiyle ilgili sorularını cevapladı.

Anastasiadis’in Ocak ayında gerçekleşmesi beklenen Moskova’da imzalayacağı anlaşmaların neler olduğu sorusuna karşılık Osadchiy “Bu ziyareti planlıyor ve birçok anlaşma imzalanması için hazırlanıyoruz. Askeri işbirliği konularında 3-4, kültürel alanda da 3-4 anlaşma imzalanacak” dedi ancak detay vermedi.

Fileleftheros haberi “Moskova Ziyareti Karşılıklı Fayda... Rus Büyükelçi Putin ve Anastasiadis’in Birçok Anlaşma İmzalayacağını Söyledi” başlığıyla aktardı.

Osadchiy’nin, Anastasiadis ile Putin’in savunma ve kültür alanlarında bir dizi anlaşma imzalayacağını söylediğini yazan gazete, Rus Büyükelçi’nin “Kıbrıs’ta ve bölgede geçirmekte olduğumuz bu kritik zamanda ziyaretin verimli olmasını umuyoruz. Moskova ziyareti her iki ülkeye de faydalı olacak. Hem ekonomik ve kültürel hem de askeri, savunma ve diğer alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi gerek. Bu nedenle ziyaretin olabildiğince iyi gerçekleşmesini umuyoruz” dedi.