Rum Merkez Bankası eski başkanlarından Athanasios Orfanidis, Rum ekonomisinin çökmesinden “ekonomiyi, Mari’de yaptığı gibi yönetti” sözüyle eleştirdiği Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ı sorumlu tuttu.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Orfanidis’in Rum ekonomisinin çöküş nedenlerini araştıran Meclis Kurumlar Komitesi’ne dün ifade vermeye başladığını –ifade vermeye, komitenin daha sonraki toplantılarında devam edecek- yaklaşık bir saat süren dünkü ifadesinin Hristofyas hükümetine odaklandığını bildirdi.

Habere göre Orfanidis özetle; Rum ekonomisinin ve bankacılık sisteminin çökmesinde en büyük sorumluluğun Dimitris Hristofyas’ta olduğunu, Rum bankalarının Yunanistan’daki şubelerinin plansız satıldığını, ticari bankaların sermaye ihtiyaçlarını olduğundan fazla gösteren Merkez Bankası’nın Anastasiadis hükümetine gerekli bilgileri vermesi halinde mevduatların tıraşlanmasına gerek kalmayacağını anlattı.

Alithia haberi manşetten “Büyük Suç! Orfanidis’in Ekonominin Çöküşüne İlişkin Açıklamaları” başlığıyla aktardı.

Politis manşet haberine “Orfanidis ve AKEL Tutkuları Uyandırdı… ‘Hristofyas Hükümeti Ekonomiyi Mari Trajedisindeki Gibi Yönetti’… İkinci Yarı Salıya” başlığını attı.

Simerini “Öz Az Horoz Güreşi Çok… Kurumlar Komitesi Üyelerinden Orfanidis’e Bir Yığın Soru… Gerilim, Sesler ve Karşılıklı Suçlamalar”  başlığını kullandı.

Haravgi ise manşet haberini “Kral Korkunç Çıplak… Orfanidis… Bankaların Yurtdışına Yayılmasına Neden Müsaade Etti… Marfin’in Kıbrıs’a Taşınmasına Neden Sustu” başlığıyla aktardı.