Baf Metropolitliği tarafından 26 Kasım’da Baf’ta düzenlenen ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri analiz ederek Rum halkını bilgilendirmek üzere bilgi notu hazırlanan “On’lar Kurulu” toplantısında, Rum halkına “sokağa inin” çağrısı yapıldı.

Simerini, sözkonusu toplantıda yapılan konuşmaları, “Vatandaşlar, İki Bölgeli Bir Hilkat Garibesi Doğumunu Engellemek İçin Sokağa İnsin” başlığı altında detaylı şekilde aktardı ve çıkan sonucu özetle şöyle yansıttı:

“Kıbrıs Helenizm’i milli, tarihi ve biyolojik yok olma sürecinde bulunuyor. İleri götürülmekte olan iki bölgelilik hilkat garibesi çözümü, Kıbrıs için çok büyük tehlikelere gebedir. Başkan Anastasiadis’in Türklere sürekli verdiği tavizler ve Helen tarafının kırmızı çizgilerini sürekli ihlali: 1-Konfederal çözümü gündeme getiriyor, 2- Türkiye’ye uzun süredir hedeflediğini uygulama fırsatı vererek Kıbrıs Cumhuriyeti kati surette gömülecek,  3-İki bölgelilik işgalin oldubittilerini meşrulaştırıyor ve Türkiye’yi Kuzey’in egemenlik ortağı haline getiriyor, 4-Kıbrıs, Türkiye’nin güvenlik stratejisi çerçevesine sokuluyor, Türkiye Kıbrıs’ı Türk mandası haline getirecek, 5- Kurnaz buluş olan iki bölgelilik Avrupa Hukuku’nu ve temel özgürlükleri ihlal ediyor.

Bu nedenle, itibarsızlık, ağlama ve sefalet dönemi bitti. Kıbrıs Helenizm’inin yok olması net tehlikesi karşısında vatandaşlar ayağa kalkmalı ve ileri götürülmekte olan yıkıcı hilkat garibesi iki bölgeliliğe tepkilerini göstermek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devletlik varlığını, özgürlüklerini ve temel insan haklarını Türkiye’nin acımasız ve yayılmacı sultanı Erdoğan’dan korumak için sokağa inmelidir.”