1974 yılından beridir, ara bölgede Lefkoşa Havaalanı yakınlarında gömülü olan iki Noratlas tipi nakliye uçağının, şimdilik, gömülü olarak kalmaya devam edeceği belirtildi.

İki Noratlas tipi Yunan uçağı, 1974’te RMMO tarafından yanlışlıkla vurulmasına rağmen inmeyi başarmış ancak aldıkları zarar nedeniyle bir daha havalanamamıştı. Uçaklar daha sonra gömülmüştü.

Fileleftheros gazetesi  yaklaşık bir ay önce ortaya çıkan bir tanığın ifadesi sonucunda, söz konusu iki Noratlas uçağının gömülü olduğu noktanın tam olarak tespit edildiğini yazdı.

İki uçağın 10-15 metre derinlikte gömülü olduğunun tespit edildiğini yazan gazete, iki uçağın gömülü olduğu alanda kayıpların veya çatışmalarda ölenlerin bulunduğuna dair bilginin de bulunmadığını belirtti.

Habere göre Rum Yönetimi, yaşanan gelişmelere bağlı olarak Yunanistan Savunma Bakanlığı’na bilgi verdi ve uçakların yerinden çıkarılması için yapılacak kazılara katkı sağlama niyetini de dile getirdi.

Gazete Yunan Hükümeti’nin, siyasi nedenlerden dolayı, şimdilik,  ara bölgede kazıları ileriye götürme niyetinde olmadığını yazarken bunun gelecekte yapılmasını da ihtimal dışı bırakmadığını belirtti.