Rum yetkili makamlarının, Macar iş insanı Sandor Kenyeres’in Baf’a bağlı Yeroşibu’ya yapacağı 7 milyar Euro’luk yatırımına öncelik vereceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi Rum Başpiskoposluk’ta dün Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos himayesinde Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis ve İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un katılımıyla söz konusu yatırımla ilgili bir toplantı yapıldığını yazdı.

Elde ettiği bilgilere göre toplantıda şirket danışmanlarının bakanlara nasıl bir proje olacağı ve hedefin yıl bitmeden yetkili mercilere başvuruda bulunulması olduğu konusunda bilgi verdiğini kaydeden gazete, planlamalarla ilgili prosedürün ilerlediğinden söz etti.

Gazete “Eden City” adlı bu büyük projenin, Macar iş insanı Sandor Kenyeres’e ait olan Atum Developments tarafından, proje için büyük bir toprak verecek olan Başpiskoposluk’la işbirliği içerisinde yapılmasının planlandığı bilgisini de verdi.

Bilgilere göre toplantıda bu tür büyük yatırımların incelenmesi sırasında görülen bürokrasiye ilişkin endişelerin dile getirilmesi üzerine Bakanların başvuru yapıldığında buna öncelik verileceği yönünde taahhütte bulunduğunu kaydeden gazete, bakanların ayrıca başvurunun eksiksiz olması gerektiği yönünde uyarılarda bulunduğunu aktardı.

Gazete, yatırımcıların projeyle ilgili nihai plan dışında, Rum yetkililerce incelenecek çevreyle ilgili üç farklı çalışma yapması gerektiğini de belirtti.

Alithia gazetesi ise ilgili haberinde Bulgar yatırımcının projeye 2015 yılında başlamayı arzuladığını aktardı.