EDEK Onursal Başkanı Vasos Lissaridis, Kıbrıs sorununun bugünkü safhasını çok tehlikeli olarak nitelendirdi.

Fileleftheros gazetesine özel mülakat veren Lissaridis, Kıbrıs sorununa ilişkin olarak, Kıbrıs sorununun bir toplumlararası çatışma olduğu görüşünün de kuvvetlenmekte olduğunu söyledi.

Lissaridis, Downer belgesiyle birlikte, halkın büyük bir çoğunluğu tarafından ret edilen Rum tarafının tek taraflı tavizlerinin, Türk kazanımlarını teşkil ettiğini savundu.

Lissaridis bir soru üzerine, hatalar ve ihmallerle meşgul olmak istemediğini, kendisinin gelecekle ilgilendiğini belirterek tehlikelerin net olduğunu, Kıbrıs sorununu  “işgal –istila” sorunu olarak yeniden ortaya konulması için yeni bir stratejinin de gerekli olduğunu söyledi.

Ülkenin kurtarılması için herkesin seferber olması gerektiğine de dikkati çeken Lissaridis, Türkiye’nin tüm uluslararası arenalarda şikayet edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Yeni bir strateji içerisinde, Yunanistan ile olan Ortak Savunma Doktrini’nin de yeniden hayata geçirilmesi, doğal gazdan vaktinde faydalanması, Ulusal Konsey’in rolünün güçlendirilmesinden bahseden Lissaridis,  Kıbrıs sorunun iç boyutlarının sadece Kıbrıs Türk toplumunun, Türk egemenliğinden kurtarılmasıyla mümkün olacağını da iddia etti.