Liderler Görüşmesi Bugün

Alithia gazetesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında bugün gerçekleştirilecek görüşmede toprak, mülkiyet, yönetim konularının bulunacağını, bununla birlikte toprak ve mülkiyet konusunda görüşülecek daha fazla konu bulunduğunu belirtti.

Habere göre yetkili bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, tüm konularda hem anlaşmazlıkların hem de siyasi anlayış (political understanding) noktalarının bulunduğunu ifade etti.

Gazete liderlerin, yarın akşam Othello Kalesi’ndeki etkinliğe katılacağını da anımsattı.

Liderlerin bugün yapacağı görüşmeye yer veren Simerini gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorunundaki tutumuna ilişkin olarak partilerin büyük bir çoğunluğunun yoğun tepkisi ışığında bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geleceğine dikkati çekti.

“KIBRIS GRUBU” FAALİYETE GEÇİYOR

Alitiha gazetesi, liderlerin Kıbrıs sorununun çözümündeki çabalarını desteklemek amacıyla Kıbrıslı Rum genç bilim insanları ve uzmanlarının, “Kıbrıs Grubu” adı altında bir hareket kurduklarını ve bu hareketin bugün ilan edileceğini yazdı.

Gazete oluşturulan yeni inisiyatif için Yiannos Aftoditis’in gazeteye yapmış olduğu açıklamalarına yer verdi.

Habere göre Afroditis, “Kıbrıs Grubu’”nun, Kıbrıs sorununda çözüm ve yeni bir anlaşma için Akıncı ve Anastasiadis’in büyük çabalarına destek vermek amacıyla işbirliğinde bulunmaya karar veren genç bilim insanları ve uzmanlarının bir inisiyatifi olduğunu belirtti.

Afroditis, çabalarının, iletişim ve bilgilendirme konularında müzakerelerin desteklenmesi için fikirlerin üretilmesi ve hayata geçirilmesi noktasında olacağını ifade etti.

BURCU’NUN AÇIKLAMALARI RUM BASININDA

Rum gazeteleri Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in sözlerini yorumlayan açıklamasına yer verdiler.

Rum gazeteleri Burcu’nun, “süreçte ilerleme sağlandığı konusunda görüş birliği bulunduğunu, toprak ve mülkiyet başlıklarında ilerleme sağlandığının söylenmesi için erken olduğu” şeklindeki açıklamalarını ön plana çıkardılar.