ANASTASİADİS-ÇİPRAS TELEFON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, çözüm müzakereleri çerçevesinde bugün yeniden bir araya geliyor.

Alithia ve diğer gazeteler, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bugün yeniden bir araya geleceğini yazdılar.

Gazete, Akıncı ve Anastasiadis’in yoğunlaştırılmış müzakerelere bugün yapacakları görüşmeyle başlayacaklarını ve konunun “yönetim başlığı” olacağını yazdı.

Öte yandan gazete, Anastasiadis’in dün Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la telefonda görüştüğünü yazdı.

Haberde, Anastasiadis ile Çipras’ın Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerindeki gelişmeleri değerlendirdikleri, görüşmenin Çipras’ın BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la Yunanistan’da yapacağı görüşme çerçevesinde yapıldığı vurgulandı.

GALANOS: “İYİMSER OLMAK İÇİN SEBEP YOK”

Öte yandan Haravgi gazetesi, sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos’un dün Anastasiadis’le görüştüğünü, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada ise “Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin aşırı iyimser olmanın haklılığı bulunmadığını” söylediğini aktardı.

Habere göre Galanos, “Anastasiadis’in müzakerelerde iyi niyetle hareket ettiğini ancak, diğer kaynaklardan doğrulattıkları bilgilere göre, Türkiye’nin hiç iyi niyet göstermediğini” iddia ederek “müzakerelere ilişkin aşırı iyimserliğin haklı olmadığını” sözlerine ekledi.