BARAJLARA SU AKIŞI GEÇEN YILA GÖRE ÇOK DAHA İYİ

Tersefanu” su nakil hattında yaşanan sorunlar yüzünden, Lefkoşa Rum kesimine su verilmesinde sorun yaşanmaya devam ediyor.

Lefkoşa Rum kesimine su verilmesinde sorun yaşanmaya devam ettiğini yazan Alithia gazetesi, şehre ne zaman normal düzeyde veya en azından şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde su verileceğinin netleşmediğini belirtti.

Gazeteye göre, Lefkoşa Rum Su Temin Konseyi Müdürü Nikos Zambakidis ise konuyla ilgili açıklamasında, Tersefanu hattında yaşanan sorunlar yüzünden bugün Lefkoşa Rum kesimiyle ilgili su kesintilerinin açıklanacağını, bununla birlikte geçtiğimiz hafta sonu olduğu gibi, farklı bölgelere dönüşümlü olarak su verileceğini söyledi.

Gazeteye göre, Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis ise Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklamasında, vatandaşlara kesintisiz bir şekilde su verilmesi için her türlü çabanın gösterilmesi direktifi verildiğini belirtti.

Lefkoşa’ya su tedarik edilmesi tam anlamıyla iyileştirildiği zaman, ezelden beridir süregelen bir soruna kalıcı çözümler bulunması için geniş katılımlı bir toplantı yapılacağını da dile getiren Kuyalis, Vasiliko’dan Lefkoşa’ya gelecek olan bir boru hattı inşası projesinin tamamlanması için direktif verildiğini ve buna ilişkin ön çalışmanın tamamlandığını sözlerine ekledi.

SU AKIŞI GEÇEN YILA GÖRE ÇOK DAHA İYİ

Lefkoşa Rum kesiminde su sorunu yaşanırken, barajlardaki doluluk oranının ise geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi bir durumda olduğunu yazan gazete, barajlardaki doluluk oranının bir yıl öncesine göre yüzde 13,5 daha fazla olduğunu belirtti.

Rum kesimindeki barajlarda şu an 175,4 milyon metreküp su bulunduğunu ve bunun barajların toplam doluluk oranının yüzde 60,3 olduğu anlamına geldiğini yazan gazete, bu rakamın geçtiğimiz yılın aynı döneminde 135,9 milyon metreküp olduğunu, barajların doluluk oranının da aynı dönem yüzde 46,8 olduğunu ekledi.