Fileleftheros gazetesinin haberine göre Kuyalis, bu engelin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in müdahalesiyle aşıldığını öne sürdü.

Kuyalis, salı günü Brüksel’deki büyük haberin, hellim dosyasının AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanması olduğunu ve bunun da, Juncker ile diğer resmi kişiler tarafından da dillendirildiğini söyledi.

Habere göre Kuyalis, hellim dosyasının yayınlanmasının uluslararası hukukun temel ilkeleri ile AB normları zemininde olduğunu ve adadaki tüm hellim üreticilerinin haklarına saygı gösterdiğini kaydetti.

PARTİLERDEN HELLİM DOSYASININ AB RESMİ GAZETESİ’NDE YAYIMLANMASINA TEPKİLER

Gazete devamla, DİSİ ile EURO.KO’nun, hellim dosyasının AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasından ötürü memnuniyet duyduklarını; Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin ise konuyla ilgili eleştiride bulunduğunu yazdı.

Habere göre DİSİ ile EURO. KO, hellimdeki bu dinamiğin yaratılmasına katkı koyan herkese teşekkür ederken, Kuyalis ve ekibinin bu doğrultuda gösterdiği çabaları takdir ettiklerini belirtti.

Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ise, Hükümet’in, Türk tezleriyle ilgili verdiği tavizleri Güven Yaratıcı Tedbirler ve başarı olarak “vaftiz ettiği” eleştirisinde bulundu.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN BESİCİLERİNE 35 MİLYON EURO’LUK TEŞVİK

Gazete, hellim dosyasının AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından, Kuyalis’in küçükbaş hayvan besicilerine teşvik için 35 milyon Euro’luk ödenek verileceğini açıkladığını yazdı.

Haberde, teşviğin özellikle, hellim üretiminde kullanılacak keçi ve koyun sütünün artırılmasına yönelik faaliyetler için verildiği ve belirlenen kriterler dışında hellim üreten tesislere ağır yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.