KS EDEK Merkez Komitesi’nin dün gerçekleştirdiği toplantıda, Siyasi Büro’nun sadece KS EDEK başkanlığı seçimi yapılması şeklindeki sunduğu öneriyi kabul ettiği belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, KS EDEK Merkez Komitesi toplantısı ve aldığı kararlara geniş bir şekilde yer verdi.

Haberi “EDEK Başkanı’nın Seçimi 1 Mart’ta” başlığıyla veren Alithia, Yannakis Omiru’nun KS EDEK Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından parti içerisinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde dün toplanan Merkez Komite’nin, 84 “evet” ve “5” ret oyuyla, Siyasi Büro’nun sunmuş olduğu sadece KS EDEK Başkanlığı için seçim yapılması önerisini kabul ettiğini yazdı.

Yeni başkanının, olağanüstü kurultay çevresinde seçileceğini yazan gazete seçimin,1 Mart tarihinde yapılmasına karar verdi.

Habere göre KS EDEK Başkanlığı seçimini kazanacak olan kişinin, bu görevi daha önceden planlanmış olan 2016 yılındaki kurultayına kadar yürütecek.

KS EDEK Başkanlığı için adaylar,18 Şubat tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

Gazete seçim sandıklarının tüm bölgelerde ve yurt dışında da kurulacağını yazdı.

İlgili haberi  “EDEK’te Sandıklar Sadece Başkanlık İçin” başlığıyla veren Simerini gazetesi, toplam 140 olan Merkez Komite üyelerinden 90’nın dünkü toplantıya katıldığını belirtti.

Toplantının, beş saat sürdüğünü belirten gazete başkanlık seçimlerine kadar KS EDEK Başkanlığı’na, Başkan Vekili Marinos Sizopulos’un vekalet edeceğini de yazdı.

Gazete seçim sandıklarının tüm bölgelerin haricinde Atina, Selanik ve Londra’da da kurulacağını belirtti.

Habere göre KS EDEK Merkez Komitesi toplantısında, Başkan Vekili Marinos Sizopulos, Fahri Başkan Vasos Lissaridis ve Başkan Yardımcısı Yorgos Varnavas ta birer konuşma yaptı.

Başkan Vekili Marinos Sizopulos, EDEK’lilere, kişisel üzüntüleri bir kenara koyarak partide yeniden faaliyet göstermeleri çağrısında bulundu.

Sizopulos konuşmasında ayrıca “partide bir yara varken, yaranın kapanmaması durumunda bunun kangrene yol açabileceğini” belirterek herkesin çabasının bunun kapatılmasına yönelik olması gerektiğini belirtti.

KS EDEK Başkanlığı’ndan istifa eden Yannakis Omiru’nun kendi tarihini yazdığını ve buna saygı duyulması gerektiğini de söyledi.

KS EDEK Fahri Başkanı Vasos Lissaridis ise konuşmasında KS EDEK bugün önemli bir rol oynadığını, başkanlık seçim  konusunun yoğun bir anlaşmazlık konusu olmaması gerektiğini ifade etti.

Başkan Yardımcısı Yorgos Varnavas, Omiru’nun istifasının birden bire ortaya çıkmadığını, olayların izlendiği zaman partinin son üç yıldır, içedönüklük sürecine girdiğinin anlaşılmakta olduğunu söyledi.

Varnavas ayrıca partinin, hiçbir yetkilinin malı olmadığını da dikkati çekti.