SURİYELİLER: “KIBRIS’TA KUZEY VE GÜNEY OLDUĞUNU BİLMİYORDUK”

Rum polisinin, KKTC’den, gezmek için bir başkası tarafından Güney Kıbrıs’a götürülen, üç Suriyeliyi, Güney Kıbrıs’a kaçak giriş yaptıkları gerekçesiyle tutukladığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, söz konusu üç Suriyelinin, tatil için KKTC’deki bir otelde kaldığını, bölgeyi gezmek için bilmedikleri bir kişiye 60 Euro ödediklerini, bu bilinmeyen kişinin ise daha sonra, Suriyelilere sahili ve bölgeyi gezmeleri için bir Pakistanlıyı önerdiğini yazdı.

Pakistanlı’nın ise Suriyelileri sahile götürmek yerine, Güney Lefkoşa’daki Engomi semtindeki “McDonalds” restoranın önünde bıraktığını ve Suriyelilerin daha sonra polis tarafından tutuklandığını yazan gazete Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nin, Suriyeliler ve Pakistanlı hakkında dört gün tutukluluk emri verdiğini belirtti.

Habere göre Suriyeliler, sorguları sırasında, tatil için KKTC’ye geldiklerini ve burada bir otelde kaldıklarını, Güney Kıbrıs’taki amaçlarının ise bir otel bulup geceyi orada geçirmek ve ertesi gün Kuzey’e dönmek olduğunu belirttiler.

Suriyeliler ayrıca “ Kıbrıs’ta Kuzey ve Güney bulunduğunu da bilmediklerini” de ifade ettiler.

Suriyelilerin, sorgu makamının siyasi sığınma hakkı isteyip istemedikleri şeklindeki sorusuna “hayır” yanıtı verdiğini yazan gazete Suriyelilerin, 1 Eylül tarihli Suriye’ye dönüş biletlerinin bulunmasına bağlı olarak  İstanbul’a geri dönmek istediklerini ifade ettiğini belirtti.