Güney Kıbrıs’ta dün yapılan milletvekili seçimlerinde KKTC’de yaşayan Rumlar da oy kullandı.

Alithia gazetesi, KKTC’deki birçok yerleşim yerinden Rumların, Güney Kıbrıs’a geçerek oylarını kullandığını yazdı.

Gazete, yaklaşık 201 kişi olduğu belirtilen ve çoğunlukla yaşlı olan bu kişilerin, gerek otobüslerle, gerekse çocuklarıyla Güney Kıbrıs’a geçtiklerini ve “daha iyi bir gelecek için” oy kullandıklarını söylediklerini kaydetti.

BAF’TA 166 KIBRISLI TÜRK OY KULLANDI

Güney Kıbrıs’ta dün gerçekleştirilen genel seçimde, Baf ilçesinden 166 Kıbrıslı Türk’ün oy kullandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Baf Kaymakamı ve Baf İlçe Seçim Kurulu Başkanı Meri Lambru’nun yaptığı açıklamada, Baf’a bağlı “Mutallo”da (Mutallo Türk Mahallesi) ikamet eden Kıbrıslı Türklerin, dün sabah, kimlik ve seçmen kartlarıyla birlikte oy kullandıklarını ve “Kıbrıs için en iyisi neyse onun olmasını” dilediklerini söylediğini yazdı.

Haberde, Kıbrıslı Türk Şükran Mehmet’in “Bugün, Kıbrıs’ımız için oy kullanıyoruz” dediği belirtildi.

DİNİ GRUP TEMSİLCİLERİ DE BELLİ OLDU

Gazete, bir diğer haberinde ise, dünkü seçimle birlikte Rum Meclisi’ndeki dini grup temsilcilerinin de belli olduğunu yazdı.

Habere göre Maronitlerin temsilcisi Yannakis Musas, Latinlerin temsilcisi de Andonella Mandovanis oldu.

Ermenilerin temsilcisi Vartkes Mahdessian ise, 5 Mayıs’ta, başka bir adayın çıkmamış olması nedeniyle seçime girmeden temsilci atanmıştı.

3 KİŞİ KULLANDIĞI OYUN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Gazetenin bir diğer haberinde ise, ikisi Larnaka’da, biri de Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki seçim merkezinde oy kullanan 3 kişinin, kullandıkları oyun fotoğrafını çektiklerinin tespit edildiği bildirildi.

BASKI

Habere göre, yakın zamanda siyasi parti olarak resmiyet kazanıp dünkü seçime giren Hayvanlar Partisi’nin Başkan Yardımcısı Angela Agathangelu da, telefonla aranarak, kendisine DİKO’ya oy vermesi için baskı yapıldığı konusunda polise ve Yüksek Seçim Kurulu’na şikayetçi oldu.

Habere göre Agathangelu, kendisini arayan numaranın, DİKO’nun Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki bürosuna ait olduğunu söyledi.