Güney Kıbrıs’ta istimlak edilen taşınmazının bedelini alamayan ve tam yetki verdiği Rum avukatlar tarafından dolandırılan Kıbrıslı Türk Hatice Hamza’nın, alacağı olduğu paradan, kendisini dolandıran avukatlara verilmek üzer para kesildiği ortaya çıktı.

Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıslı Türk Avukat Masraflarını Da Ödedi – Aldatılmasına Rağmen Parasını Almasına İtiraz” başlığı altında verdiği haberinde, Kıbrıslı Türk Hatice Hamza’nın tam yetki verdiği üç avukatlardan birinin, el koyduğu parayı geri ödemesine karşılık cezasının ertelenmesi kararının alındığını hatırlatarak, bu çerçevede söz konusu avukata, 30 bin Euro’luk hizmet parasının da ödendiğini yazdı.

Gazete, avukatın el koyduğu bir milyon 396 bin 893 Euro’yu iade etme karşılığında cezasının ertelendiğini hatırlatırken avukatın bu parayı Hamza’nın hesabı yerine Güney Kıbrıs’ın devlet hesabına iade ettiğini, Hamza’nın şimdiki avukatlarının buna itirazda bulunduklarını ve Rum hükümetine dava açmaya hazırlandıklarını belirtti.

Parayı Rum hükümetine iade eden avukatın, söz konusu paradan avukatlık masraflarının ödenmesini talep ettiğini, bu talebin Rum Başsavcı Yardımcısı’nın talebi sonrasında onaylandığını yazan gazete, Hatice Hamza’nın hem dolandırıldığını hem de kendisini dolandıran avukata masraf ödemek zorunda bırakıldığını vurguladı.

Haberde ayrıca, söz konusu avukatın iade ettiği meblağın Rum hükümeti tarafından Hamza’ya ödenmediği ve Rum Hukuk Dairesi, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının, bu paranın Hamza’ya ödenmesine karşı çıktıları belirtildi.

Haber göre, Hamza’yı dolandıran üç avukattan diğer ikisinin yargılanmasına devam ediliyor.