“KIBRIS HAVAYOLLARI” YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA MAKİS KONSTANTİNİDİS ATANDI

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis, “Kıbrıs Havayolları’”na stratejik ortak bulunmasına ilgi duyanların, 29 Ağustos tarihine kadar, şu aşamada bağlayıcı olmayan, ilgili planlarını sunması gerektiğini ifade etti.

Alithia gazetesi ve diğer gazetelere göre Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis, “Kıbrıs Havayolları” konusunda yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Havayolları” konusundaki kararın Eylül ayı sonunda veya Ekim ayı başında alınacağına ilişkin temennisini de dile getirdi.

Dimitriadis, stratejik ortak bulunması konusunu ele alan ilgili komitenin, ilgi duyan şirketlerle görüşmeler yapmakta olduğunu belirtti ve komitenin, dün, Aegean Havayolları ile görüştüğünü söyledi.

Gazete Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dimitriadis’in “Kıbrıs Havayolları” Yönetim Kurulu başkanlığı için atama kararının, yarın alınacağını belirtmesine karşın, Rum Haber Ajansı’nın, bazı kaynaklara dayanarak, “Kıbrıs Havayolları” Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Makis Konstantinidis’in atandığını ve bu ismin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından da kabul edildiğini duyurduğunu yazdı.

Habere göre “Kıbrıs Havayolları” Yönetim Kurulu başkanlığı için adı geçen Makis Konstantinidis’in, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı eski genel müdürü ve Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu Başkanı olduğu da belirtildi.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıs Havayolları” için stratejik ortak bulunmasını ele alan ilgili komitenin, dün ayrıca Romanya ve Belçika ortaklığındaki “Blue Air” ile temaslarda bulunduğunu yazdı.