Kıbrıs (Rum) Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Tonis Andoniu, Ryanair’den gelen eleştirilere yanıt vererek “Kıbrıs Havayolları çöp kutusu değil” dedi.

Simerini gazetesine göre Andoniu, Ryanair CEO’su Michael O’Leary’nin, Kıbrıs Havayolları’na ilgi gösteren ciddi yatırımcıların olduğu bir zamanda bu kişileri etkileyecek gerçek olmayan şeyler söyleyemeyeceğini belirtti.

Kıbrıs Havayolları’nı “çöp kutusu” olarak nitelendirirken hangi mesajın verilmek istendiğini soran Andoniu, O’Leary’yi, Kıbrıs Havayolları’na “çöp kutusu” derken nasıl oluyor da bir yandan şirketin kapanmasını istediğini ve diğer yandan da şirketi satın almaya ilgi gösterdiğini açıklamaya çağırdı.

Simerini gazetesine göre Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis de, Ryanair’in Rum Hükümeti’nin baskıları üzerine Kıbrıs Havayollarına satın almaya ilgi gösterdiği yönündeki açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

Simerini gazetesi manşetten verdiği bir başka haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in talebi üzerine, Andoniu’nun yolsuzluk yaptığıyla ilgili araştırmanın rafa kaldırıldığını iddia etti.