Gazimağusa’daki evlerinin ve dükkanlarının önüne “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayrağı astıkları için haklarında dava açılan Koray ve Cinel Başdoğrultmacı’ya, dün Gazimağusa’da görüşülmeye başlayan davaları sonrasında, mahkeme önünde bekleyen bir grup tarafından saldırıda bulunulması haberi, bugünkü Rum gazetelerinde de geniş yer buldu.

Politis gazetesi “Gözdağı Verilmesine Rağmen… Kıbrıs Bayrağıyla İlgili Dava Dün Nihayet Başladı- Onlarca Bozkurt Dava Öncesinde Tahrik Etmeye Çalıştı- Yargıç Suçlamaların Sürüncemede Bırakılmasına Rağmen En Kısa Zamanda Karar Alınmasını İstedi” başlıklı haberinde, dün dava öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara geniş yer verdi.

Fileleftheros gazetesi ise habere “Kıbrıs Bayrağı Sahte Mahkemede Açıldı” başlıklı haberinde, “Bozkurtların, bayrağı Kıbrıslı Türk çiftten almaya çabaladıklarını” yazdı.

Simerini gazetesi ise “Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti Bayrağıyla İlgili Davası Olaylı Geçti… Özgür Bölgelerde Dayanışma Etkinliği Düzenlendi” başlıklı haberinde, dün dava öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara yer verdi, öte yandan Kıbrıslı Türk çift için Güney Kıbrıs’ta bir dayanışma etkinliği düzenlendiğini yazdı.

Haberde, Ledra Palace’ta yer alan etkinliğin, “Dayanışma Komitesi” tarafından düzenlendiğini belirtti.

Gazete etkinliğe DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis,EVRO.KO Başkan Yardımcısı Maihalis Yorgallas, Vatandaşlar İttifakı’ndan yetkililer, bağımsız Rum milletvekili Zaharias Kulyas, aynı zamanda bazı örgüt temsilcilerinin katıldığını da ekledi.

Haber Alithia gazetesinde “Kıbrıslı Türk Çiftin Davasında Olay”, Haravgi’de ise “Bozkurtlar Kıbrıslı Türk Çifti Yıldırmadı- Dün Sahte Mahkemeye Kıbrıs Bayrağı Tutarak Geldi” başlıklarıyla yer aldı.