Kıbrıs Bankası eski hissedarları ve kooperatif üyelerinin Rum Merkez Bankası’nın aleyhlerinde uyguladığı metotlardan rahatsız olduğu haber verildi.

Simerini gazetesi “Merkez Bankası Tehlikenin Göbeğinde... Metotlara İzahat İstiyorlar” başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, Kıbrıs Bankası eski hissedarları ve kooperatif üyelerinin, Merkez Bankası’nın, mal varlıklarını silerek sermayelerini neredeyse sıfırlama icraatı hakkında izahat istediğini yazdı.

Bu metotla Kıbrıs Bankası eski hissedarları ve kooperatif üyelerinin mülklerinin; 3,7-4.1 milyar Euro’nun kaybolduğunu kaydeden gazete, Merkez Bankası’nın kullandığı bu hatalı metotların yarın gerçekleştirilecek olan banka hissedarları toplantısında gündeme getirileceğini ve izahatlar isteneceğini aktardı.

TROYKA’NIN MEKTUBUNUN ARDINDAN KİMSEDEN “ÇIT” ÇIKMADI

Öte yandan Politis gazetesi Troyka’nın, Rum Maliye Bakanı Haris Georgiadis, Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dimitra Kaloyiru’ya gönderdiği, Kıbrıs Bankası’ndaki gelişmelere müdahalede bulunduğu sert ve uyarı niteliğindeki mektubu dünkü sayısında ifşa etmesinin ardından yetkililerin hiçbirinden herhangi bir açıklama gelmediğine dikkat çekti.