Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, Yeorgios Foris adlı kaybın ailesine, “kendi kayıplarının kemikleriyle birlikte 3 kayba daha ait kemikleri verdiği” konusundaki iddia ve tartışmalar sürerken, konuyu incelemek üzere bağımsız uzmanların adaya geleceğinin haber verilmesinin akabinde, ailenin bazı konularda şikâyetçi olduğu ifade edildi.

Alithia gazetesi; “Bize Vaktinde Haber Vermediler” başlıklı haberinde, Foris’in ailesinin, konuyu incelemek üzere adaya yabancı uzmanlar geleceğini basından öğrendiğini söylediğini yazdı.

Gazeteye göre, Yeorgios Foris isimli kaybın torunu Melina Fori, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, “Komite’nin hatasının tespit edilmesi için izlenmesi söz konusu prosedürler ve durumun araştırılmasını üstlenecek olan uzmanların seçilmesi sürecine aktif katılımlarını kendilerine teklif etmek konusuna, kendilerini vaktinde bilgilendirecek nezaketi bile göstermediğini” savundu.

Gazeteye göre, Melina Fori, uzmanların adaya geleceğini ve Komite’nin kendilerine gönderdiği mektubun içeriğini basından öğrendikleri konusunda şikâyette bulundu.

Fileleftheros ise; “Y. Foris’in Yakınları Yanıtlar ve Fotoğraflar İstiyor” başlıklı haberinde, Yeorgios Foris isimli Rum kaybın ailesinin, konuyu incelemek üzere adaya gelecek olan uzmanlarla görüşmek için, bazı şartlar ortaya koymakta olduğunu yazdı.

Foris’in yakınlarının, kendilerine yanlış olarak verilen kemiklerin, kayıpların yakınlarına iade edilmesini istediklerini kaydeden gazete, Foris’in yakınlarının, ortaya koydukları sorularla ilgili olarak Komite’nin kendilerine yanıt vermediğinden yakındıklarını iletti.

Foris’in yakınlarının sordukları sorulara yanıtlar istemeleri yanı sıra, Komite’den iskelet örnekleriyle ilgili fotoğrafları istediklerini de yazan gazete, Foris’in yakınlarının, bunlar olmadan uzmanlarla görüşmelerinin anlamsız olacağını düşünmekte olduklarını ekledi.