Kıbrıs Türk ve Rum Liderleri Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis’in, Limasol’da izledikleri “Kıbrıs, Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunun ardından, bu kez de Salamis Antik Tiyatrosu’nda Euripides’in “Hippolütos” oyununu izleyebileceği iddia edildi.

Kathimerini gazetesi haberi “Liderler Salamis’te Euripides’i İzleyecek… Kıbrıs Tiyatro Örgütü’nün Galasını Salamis’te Yapmasıyla Olası Tarih 8 Temmuz!” başlık ve spotlarıyla verdi.

Nikos Anastasiadis’in, geçen Pazartesi günü Limasol’da Rialto Tiyatrosu önünde adanın kuzey kesiminde de “Kıbrıs, Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” gibi bir tiyatro oyunu izlemenin planları arasında olduğuna dair sözlerini, sanatçılar, yeni kurulan iki toplumlu Kültür Komitesi ve o gece Limasol’da bulunan Kıbrıs Rum Tiyatro Örgütü Yönetim Kurulu üyelerinin kulaklarına bir “meydan okuma” olarak gittiğini yazdı.

Anastasiadis’in, güney gibi kuzeyin de vatanı olduğu izahatında da bulunduğu sözleri sonrasında akıllarına ilk gelenin, Kıbrıs Rum Tiyatro Örgütü’nün bu yaz oynayacağı Euripides’in “Hippolütos” oyunu olduğunu kaydeden gazete, kendilerine (gazeteye) böyle bir oyunun oynanacağı tiyatronun “Salamis Antik Tiyatrosu’ndan başka bir yerin olamayacağının” söylendiğini aktardı.

Artık geriye Salamis’teki gösterimin tarihinin ayarlanmasının kaldığını yazan gazete, ilk seçenek olarak, Kıbrıs Rum Tiyatro Örgütü’nün rızası ve iki liderin anlaşmasıyla, Hippolütos’un 8 Temmuz olarak ayarlanan galasının Salamis’te yapılması üzerinde çalışılacağını aktardı.