Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Güney Kore ile çok dostane ve yakın ilişkiler muhafaza etmekte olduklarını söyledi.

Kasulidis’in, geçtiğimiz Çarşamba günü, Rum kesimini ziyaret eden Güney Kore’nin merkezi Atina’da olup Güney Kıbrıs’a da akredite olan Büyükelçisi Gil Sou Shin’in verdiği resepsiyona katıldığını yazan Simerini, Güney Koreli Büyükelçinin, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 20’nci yıl kutlamaları nedeniyle Rum kesimine resmi ziyaret gerçekleştirmekte olduğunu yazdı.

Yıldönümünden de anlaşılacağı gibi, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin oldukça yeni olduğunu dile getiren Kasulidis, ancak tarihsel olarak, ortak bir geçmişin göstergesi olan birçok ortak noktaları bulunduğunu belirtti.

Güney Kore’nin, takdim edecek çok şeyi olduğunu ve kendilerinin de bundan öğrenecek çok şeyi olduğunu ifade eden Kasulidis, KOGAS isimli Güney Kore şirketinin Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesinde” bulunmasının ilk adım olduğunu ifade etti.

Güney Kore’nin Rum kesimindeki Fahri Konsolosu Alkis Yakovidis ise resepsiyonda yaptığı konuşmada, Kore Haftasını bir kez daha Güney Kıbrıs’ta düzenlemekten mutluluk duyduğunu söyledi.