Kamerunlu bir mültecinin, Güney Kıbrıs’ta yaşadığı kötü olaylar nedeniyle buradan kaçarak Belçika’ya siyasi sığınma talebinde bulunduğu ve Güney Kıbrıs’a iade edilmesi kararına karşın, insan hakları ihlali nedeniyle dönmeyi reddettiği bildirildi.

Alithia gazetesi, Kamerunlu siyasi sığınmacının bazı vaatlerle Güney Kıbrıs’a getirildiğini, ancak burada fuhuşa zorlandığını; içinde bulunduğu kötü şartlardan kurtulup kaçmaya çalışırken polis tarafından tutuklandığını ve darp edildiğini, konduğu nezarethanede hakarete uğradığını ve tercüman bulunmadığı için kimseyle iletişim kuramadığını söylediğini yazdı.

Gazete, Kamerunlu mültecinin daha sonra Belçika’ya kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunduğunu; Belçika Mahkemesi’nden, Kamerunlu mülteciyi Güney Kıbrıs’a iade etme kararı çıkmasına karşın, Kamerunlu mültecinin iade kararını reddettiğini kaydetti.

Haberde, Rum Ombudsman Eliza Savvidu’nun, Güney Kıbrıs’ın insan hakları ihlali konusunda uluslararası camiadaki imajından endişe duyduğunu ifade ettiği belirtildi.