YEORGİADİS RUM SİYASİ PARTİLERLE TEMASA BAŞLIYOR

Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in, Rum Bakanlar Kurulu’nun onayından geçerek Meclis’e gönderilen, ipotekli malların açık artırmayla satışını öngören yasa tasarısıyla ilgili endişeleri gidermek için Rum siyasi partilerle temaslarda bulunmaya başlayacağı haber verildi.

Simerini gazetesi, Yeorgiadis’in temaslarında, yasa tasarının geçmesi için en azından partilerin çoğunluğunun onayını almayı hedeflediğini yazdı.

Rum siyasi partilerin yasa tasarısına sert tepki gösterdiğini kaydeden gazete, tepkilerin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önceki gün düzenlediği basın toplantısının ardından daha da sertleştiğini belirtti.

Gazete, DİSİ de dahil tüm siyasi partilerin yasa tasarısına tepki gösterdiği göz önüne alındığında, Troyka’nın bir sondaki para dilimini Güney Kıbrıs’a vermesi için onaylanmasını şart koştuğu yasa tasarısının geçmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

VELCULESCU’NUN AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan gazete bir başka haberinde, Troyka’daki Uluslararası Para Fonu (IMF) Temsilcisi Delia Velculescu’nun Güney Kıbrıs’ın ekonomisiyle ilgili yaptığı açıklamalar ve bilhassa daha fazla tedbirin alınması gerektiği yönündeki sözlerinin büyük tepki çektiği haber verdi.

Habere göre, DİSİ dışında tüm siyasi partiler ve bazı örgütler, Velculescu’nun açıklamalarını “kabul edilmez” olarak nitelendirerek bu yöndeki endişelerini dile getirdiler.