Dikelya İngiliz Üsleri’nde 17 yıldır ikamet eden bir grup Kürt kökenli Irak vatandaşının, İngiltere’den vatandaşlık talebiyle protesto eylemleri yaptıkları gerekçesiyle İngiliz Üsler Polisi tarafından düzenli olarak tutuklandıkları, tutuklananlar arasında çocukların da olduğu iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi, Dikelya Üsler Bölgesinde yaşayan dört Kürt ailesinin 25 üyesinin son 40 gündür İngiliz üsler polisi tarafından sabahın erken saatlerinde tutuklandıklarını ve akşam 19:00 saatlerinde serbest bırakıldıklarını; bu durumun bölgedeki Kıbrıslı Türk ve Rum sivil personelinde rahatsızlık yarattığını iddia etti.

Gazete, bu 25 kişinin arasında dört kadın ve yaşları 18’in altında olan 17 de çocuğun bulunduğunu ve çocukların okula gitmedikleri hafta sonları ile tatil günlerinde tutuklandıklarını belirtirken İngiliz yetkililerin Kürt ailelerden, bölgeyi terk etmeleri ve Rum hükümetinden ödenek talebinde bulunmalarını istediğini aktardı.

Haberde, olayların bundan yaklaşık bir yıl önce, bir grup Kürdün “İngiliz hükümetinin 17 yıldır sözlerini tutmamasını” protesto etmeleriyle başladığı ve İngilizlerin son dönemde tutumlarını sertleştirdiği ifade edildi.