AKINCI VE ANASTASİADİS BUGÜN BULUŞUYOR

Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafının, biri Gazimağusa, diğeri de Lefkoşa’da olmak üzere iki yeni sınır kapısının açılması konusunda uzlaştığı, duyurunun büyük olasılıkla perşembe günü liderler tarafından yapılacağı iddia edildi.

Haravgi gazetesi elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, iki tarafın, biri Gazimağusa diğeri de Lefkoşa’da olmak üzere iki yeni sınır kapısı açılması konusunda uzlaştıklarını iddia etti.

Gazete, yeni sınır kapılarının açılışı duyurusunun büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in perşembe günü yapacakları görüşme sonrasında açıklanacağını da öne sürdü.

Haberde ayrıca, tarafların müzakerecileri Andreas Mavroyannis ve Özdil Nami’nin dün 7 saatten uzun süren bir görüşme gerçekleştirdikleri ve pazartesi yeniden bir araya gelecekleri de ifade edildi.

AKINCI VE ANASTASİADİS KAHVE İÇİN BULUŞUYOR

Gazete haberinin devamında, Akıncı ve Anastasiadis’in bugün Lokmacı sınır kapısında bir araya gelerek Lefkoşa’nın kuzeyinde ve güneyinde karşılıklı kahve içecekleri haberine de yer verdi.

Diğer gazeteler ise Akıncı-Anastasiadis buluşmasına ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Fileleftheros: “Barış Kahvesi İçecekler – Anastasiadis ve Akıncı Ledra’da İşgal Hattının İki Tarafında Yürüyecekler.”

Politis: “Anastasiadis ve Akıncı Adımlarıyla Lefkoşa’yı Birleştiriyorlar.”

Simerini: “Mesaj Göndermek İçin Voltaya Çıkıyorlar.”

Alithia: “Uzun Yolda Birlikte Yürüyorlar.”