Rum Hükümeti’nin, sendikaların büyük tepkisine neden olan emeklilik ikramiyelerinin vergilendirilmesi konusunda, görünüşte, geri adım attığını ancak bununla birlikte, yakın gelecekte ele alınmak üzere başka konular gündeme getirdiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, hükümetin, emeklilik ikramiyelerinin vergilendirilmesi yerine alternatif tedbirler olarak yeni bir başlık açtığını ve sosyal politikalara ilişkin konuları masaya yatırdığını belirttiler.

Habere göre Rum Bakanlar Kurulu, emeklilik haklarının vergilendirilmesini zorunlu önkoşula bağlamayan tedbirleri, sendikalarla incelemesi için Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’e yetki verdi.

Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı’nın çağrısına olumlu yanıt vermesi için sendikalara çağrıda bulundu.

Gazete, emeklilik ikramiyelerinin vergilendirilmesiyle ilgili karara tepki gösteren sendikaların daha önceden yarın yapılacağını duyurdukları genel grevin yürürlükte olduğunu da yazdı.

Gazete greve ilişkin tek değişikliğin ise, PASİDİ’nin, 24 saat olan grev süresini 12 saate indirmesi olduğunu  belirtti.

RMMO SUBAYLARI VE ASTSUBAYLARI GREVE KATILMAYACAK

Fileleftheros gazetesi, RMMO subayları ve astsubaylarının, emeklilik ikramiyelerinin vergilendirilmesi konusunda greve katılıp katılmayacakları konusunun ele alındığı Subaylar Derneği toplantısının dün gerçekleştirildiğini ve greve katılmama kararı alındığını yazdı.

Gazete, Astsubaylar Derneği’nin ise geçtiğimiz Pazartesi günü greve katılmama kararı aldığını anımsattı.