Azerbaycanlı yönetmen Vahid Mustafayev’in 1992’de yapılan Hocalı katliamını konu alan “Hoca” isimli filminin KKTC galası, bugün, YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, galaya, Cumhuriyeti Meclis Başkanı Hasan Bozer,UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre,YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr. irfan S. Günsel, YDÜ Rektör Yardımcısı ve Azerbaycan Diasporası KKTC Başkanı Prof.Dr Fahrettin Sadıkoğlu, “Hoca” Filmin Yapımcısı Eyyub Davişver ve Yönetmeni Vahid Mustafayev katıldı.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr.İrfan Günsel ile Azeri yönetmen Mustafayev, birbirlerine karşılıklı plaket takdim etti.

Vahid Mustafayev, galada yaptığı konuşmada, Hocalı katliamının sadece Azerbaycan halkının değil tüm Türk dünyasının kanayan bir yarası olduğunu söyledi. Mustafayev, “Tüm halklar savaşla karşı karşıya oldukları zaman değerlerini kaybediyor, büyük acı yaşıyorlar. Bugün dünyanın birçok yerinde ya savaş var ya da başlama arefesinde. Biz bu filmle sadece savaşın ne olduğunu ve neleri kaybettirdiğini anlatmak istedik” dedi.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel de konuşmasında, bu gibi vahşetlerin duyurulması gerektiğini söyledi. Günsel, kapılarının bu gibi etkinliklere her zaman açık olduğunu kaydetti.