Güney’deki Kıbrıslı Türk Taşınmazları Kiralanıyor

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk taşınmazlarının büyük bölümünün Kıbrıslı Rum göçmenler tarafından başkalarına kiralandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’taki Kıbrıslı Türk taşınmaz malları konusunun dün Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde, “Kıbrıs Türk Malları İdaresinin” bütçesinin ele alındığı sırada gündeme geldiği ve Kıbrıslı Türklere ait taşınmazların büyük bir bölümünün hak sahibi olmayan hatta milyoner olan kişilerce kullanıldıklarının vurgulandığını yazdı.

Habere göre DİSİ Milletvekili Yeorgios Yerogiu, Güney Kıbrıs’taki Kıbrıslı Türk taşınmazların yüzde doksanının, tahsis edilen kişilerce başkalarına kiralandıklarını belirterek Larnaka’nın işlek caddelerinden “Makenzie” caddesinde bulunan 14 Kıbrıslı Türk dükkanından 10’unun hak sahibi olmayan kişilerce kullanıldıklarını vurguladı.

MİLYONERLER DE VAR

Yeorgiu, şehir dışında bulunan Kıbrıs Türk evlerinin birçoğunun da hak sahibi olmayanlarca yazlık olarak kullanıldıklarını, bu kişilerin arasında milyonerlerin de bulunduğunu belirtti ve bu durumun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

KIBRISLI TÜRK KADININ DOLANDIRILMASINA İLİŞKİN DAVA BAŞLADI

Öte yandan Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’taki taşınmaz malının Rum hükümeti tarafından istimlak edilmesi sonrasında ödenen tazminatın avukatı ve bir iş adamı tarafından çalındığı gerekçesiyle dava açan Kıbrıslı Türk Hatice Hamza’nın davasının dün gergin geçtiğini yazdı.

Gazete, Larnaka Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmada 85 yaşındaki Kıbrıslı Türk Hatice Hamza’nın ifade verdiği sırada sinirlenerek davalı konumunda bulunan Avukat Mamas Hacihristofi ve iş adamı Yorgos Kipris’in üzerine doğru yürüdüğünü yazdı.

Habere göre Kıbrıslı Türk kadın “paralarımı bunlar çaldı” diye bağırarak davalıların üzerine yürürken, yargıcın müdahalesi sonucunda sakinleşti.

Gazete, söz konusu davada 54 tanığın dinlenmesinin öngörüldüğünü yazdı.