Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk mallarının, 41 yıldır doğru bir şekilde idare edilmediği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Kıbrıs Türk Malları 41 Yıldır Yağma Hasan’ın Böreği” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi’nin, 1974’ten sonra 41 yıldır, Kıbrıs Türk mallarını doğru bir şekilde idare edemediğini, bu mallarını kullanan hak sahibi göçmenlerden hak sahibi olmayanlardan gerekli katkıyı almayı başaramadığını yazdı.

Konuya ilişkin örnek veren gazete Larnaka’nın Makenzi bölgesinde EVKAF’a ait olan toprak üzerine inşa edilen eğlence merkezinin hak sahipleri tarafından, önemli bir kazanç elde ederek hak sahibi olmayanlara (kiralanmış olan) devredildiğini, devletin ise bu kazançtan mahrum bırakıldığını belirtti.

Gazete, söz konusu EVKAF’a ait arazinin devlet giderleriyle, 17 parsele ayrıldığını, bunlardan 14’ünün ise Larnaka Belediyesi tarafından hak sahibi göçmenlere dağıtıldığını anımsattı.

Kıbrıs Türk Malları İdaresi’ne ait bütçenin yarın Rum Meclisi’nde ele alınacağını yazan gazete 2013 yılı içerisinde Kıbrıs Türk mallarının kiralanmasından, haklarından ve diğer unsurlardan 2 milyon 437 bin 743 Euro elde edildiğini, 2012 yılında ise bunun 2 milyon 291 bin 160 ile sınırlı kaldığını belirtti.