İsrail’in Gazze’ye saldırılarının, dün Kıbrıs’taki “barış yanlısı göstericiler” tarafından da protesto edildiği haber verildi.

“Tüm Kıbrıs Barış Konseyi’nin” (PSE) davetine yanıt veren birçok kişinin, dün Lefkoşa Rum kesimindeki İsrail Büyükelçiliğine doğru yürüdüğünü yazan Haravgi gazetesi, etkinliğe katılanların attıkları sloganlar ve ellerindeki panolarla Filistin halkı aleyhindeki katliamı kınadıklarını kaydetti.

Gazete, AKEL, EDON, “Kıbrıslı Türk ve Rum Sendikalar ile Sosyal Örgütlerin Koordinasyon Komitesi (PEO, DEV-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, BES ve İki Toplumlu Birleşik Kıbrıs İnisiyatifi)”, Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) Rum kesimindeki parti örgütleri ve diğer örgütlerin desteklediği dünkü etkinliğe, Rum kesiminde yaşamını sürdürmekte olan Filistinlilerin de katıldığını ifade etti.

“Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu” Başkanı Dimitris Palmiris’in etkinlikte bir selamlamada bulunduğunu ve örgütün Filistinlilere yönelik desteğini ifade ettiğini yazan gazete, Rum kesimindeki Filistinlilerin temsilcisi ile Filistin’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Dr.Walid Hasan’ın da etkinlikte yer aldığını ekledi.