RUM BASINI İLK YURTDIŞI ZİYARETİNİ GELENEK OLDUĞU ÜZERE KKTC’YE YAPACAK ERDOĞAN’IN ÖNEMLİ MESAJLAR VERMESİNİN BEKLENDİĞİNİ YAZDI

Rum medyası, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı’na Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi ve ardından cereyan etmekte olan siyasi gelişmeleri mercek altında tutmaya devam ediyor.

Gazeteler Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk yurtdışı gezisini KKTC’ye, ardından da Azerbaycan’a yapacağını ancak daha önce Cumhurbaşkanı Derviş Erdoğlu’nun, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini devralmak üzere düzenlenecek törene katılmak üzere Türkiye’ye gideceğini geniş ve fotoğraf destekli haberleriyle okurlarına aktardılar.

Fileleftheros haberini “Tayyip’in İlk Çıkışı İşgal Bölgelerine” başlığı ve Erdoğan’ın fotoğrafıyla birinci sayfasından verdi; haberi “Karşılıklı Ziyaretlerde Bulunacaklar... Önce Eroğlu Türkiye’ye, Ardından Erdoğan İşgal Bölgelerine Gidecek” başlığıyla ve bu kez de Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın fotoğrafıyla iç sayfasında detaylandırdı.

Gazete Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Erdoğan’ın 28 Ağustos’taki yemin törenine katılmak üzere Türkiye’ye gideceğini, törene, aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bulunduğu birçok yabancı liderin davetli olduğunu aktardı.

Erdoğan’ın, ilk yurtdışı ziyaretlerini 1 Eylül’de KKTC’ye, daha sonra da Azerbaycan’a yapacağı açıklamasına atıfta bulunan gazete bu ziyaretlerinin sembolik olmasına karşın bütün istikametlere önemli mesajlar vermesinin beklendiğine dikkat çeken gazete edindiği bilgilere dayanarak Eroğlu’nun Erdoğan’ı ve telefonla arayarak tebrik ettiğini de haberine ekledi.

Türkiye’deki Cumhurbaşkanı ve Başbakan değişiklikleriyle ilgili Türkiye çıkışlı haberlere de bir tam sayfasını ayıran gazete haberlerini şu başlıklarla okurlarına aktardı:

“Erdoğan’ın Mutlak Denetimi İçin Stratejik Derinlik... Davutoğlu’nun Ana Görevi Başbakanlığı İndirgemek... AKP’nin Yeni Lideri Selefinin Rolüne İşaret Etti.. Yeni Türk Cumhurbaşkanı’nın Bir Sonraki Hedefi 2015 Seçimleri”, “11 Eylül’e Kadar Hükümeti Devralıyor... Erdoğan Burada Da Bakanlar Konusunda İlk Söz Sahibi”, “Herkes Yeni Lideri (Davutoğlu) Tebrik Ediyor... Muhalefet Kasılarak Tepki Gösteriyor”

“YEMİN TÖRENİNE OBAMA VE PUTİN İLE BİRLİKTE EROĞLU DA DAVETLİ”

Politis haberini “Tayyip Erdoğan 1 Eylül’de Kıbrıs’a... Gelenek Olduğu Üzere... Türk Cumhurbaşkanı’nın İşgal Bölgelerini Ziyaret Tarihi Dün Açıklandı... NATO Toplantısından Önce Gerçekleşecek” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Gazete Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak yemin edeceği 28 Ağustos’tan sonra ilk yurtdışı ziyaretini gelenek olduğu üzere KKTC’ye yapacağını, yemin törenine ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Türki Cumhuriyetlerin liderleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da davet edildiğine dikkat çekti.

Alithia Türkiye’deki gelişmeleri “Erdoğan Hem Cumhurbaşkanı Hem Başbakan... Ahmet Davutoğlu ‘Türkiye’nin Yeniden İmarının Ara Verilmeden Devam Edeceğine Kimsenin Kuşkusu Olmasın’... Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Olarak İlk Yurtdışı Ziyaretini 1 Eylül’de İşgal Bölgelerine Yapacak” başlık ve spotlarıyla aktardığı haberinde Davutoğlu için “Türkiye’nin Kissinger’i” nitelemesinde bulundu.

Haravgi haberine “Hükümeti De AKP’yi De Erdoğan Yönetecek... ‘Davutoğlu Manidar Bir Şekilde ‘Lider ve Öncü Cumhurbaşkanı’ Dedi” ; Simerini de “Erdoğan’ın Yolunda... Davutoğlu Türkiye’nin Büyük İmarı Devam Edecek Diyor... Gelenek İle Gelecek Arasında Denge Arayan Türkiye’nin Yeni Başbakanı AKP Liderliğine Seçilmesini Tarihi Sorumluluk Diye Niteledi” başlığını attı.