Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde 2, 3 ve 9’uncu parsellerin lisansına sahip olan ENI-KOGAS konsorsiyumunun araştırma sondajına başlamak üzere olduğu haber verildi.

Simerini gazetesine göre Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, dün yaptığı açıklamada konsorsiyumun 24 saat içerisinde araştırma sondajları programına başlayacağını belirtti.

Dün katıldığı bir etkinlikte konuşan Lakkotripis, sondaj çalışmalarına destek amacıyla Larnaka Limanı’nın kullanılması konusuna değinerek, bu gelişmelerin Larnaka marinasının planlanan kalkınmasıyla çakışmadığını söyledi.

Lakkotripis, dün yaptığı resmi açıklamada ise Rum Hükümetinin, bu zor günlerde Güney Kıbrıs’ı, güvenilir yatırım hedefi ve yabancı şirketlerin faaliyetlerinin merkezi olarak ileri götürmeye hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde hidrokarbonların keşfinin ardından yabancı yatırımcıların Güney Kıbrıs’a yatırım yapmak için büyük ilgi göstermeye başladığına da işaret eden Lakkotripis, yerli halk ve yabancıların projelerini hayata geçirebilmeleri için prosedürleri basitleştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Lakkotripis ayrıca ilk icraatlarından hali hazırda elle tutulur neticeler almaya başladıklarını belirterek, 2014’te Haziran’dan Ağustos’a kadar yeni şirket kayıtlarının yüzde 13 arttığına dikkat çekti.