Güney Kıbrıs’ta elektrik tasarrufunu sağlayacak ve kullanıcılara kullandıkları elektriği sınırlandırma imkanı verecek yeni bir sistemin uygulanması gündemde.

Politis gazetesi: “Elektrik İsrafı Şalteri Attıracak” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, Rum Elektrik Dairesi’nin (AİK), kullanıcıların kendi evlerinde harcadıkları elektriği kendilerinin kontrol etmesini sağlayacak bir uygulamayı hayata geçirme planı sunduğu, planın ilgili birçok birim tarafından olumlu karşılandığını yazdı.

Gazete, söz konusu plana göre kullanıcıların AİK’e başvurarak elektrik sarfiyatlarına kısıtlama getirebilecekleri ve evlerine yerleştirilecek özel bir sigorta sayesinde, öngörülen harcama aşıldığında elektriğin kesilmesinin sağlanacağını belirtti.

Plana göre kullanıcılar AİK’ten, kendilerine verilen elektriğin 30 amperden 10 ampere düşürülmesini isteyebilecekler. Böylece, söz konusu amperin herhangi bir anda aşılması durumunda yerleştirilmiş özel sigorta elektriği kesecek ve evde fazla elektrik tüketen aletlerden biri prizden çekilmediği sürece elektrik akışı sağlanmayacak.

Gazete planın Rum Enerji Düzenleme İdaresi’nin (PAEK) onayını alması gerektiğini vurguladı.