EDEK’in Slovenya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçiliği himayesinde Ledra Palace’da düzenlenen geleneksel Kıbrıs Türk ve Rum siyasi partiler toplantılarına katılıp katılmama kararını partinin siyasi bürosunun vereceği bildirildi.

Haravgi gazetesi, Türk NAVTEX’inden dolayı geçen Kasım ayından bu yana Ledra Palace toplantılarına katılmayan EDEK’in dünkü toplantıda hazır bulunduğunu yazdı.

Habere göre EDEK adına toplantıya katılan Andreas Panayidis, EDEK’in toplantılara son kez katıldığına dair söylenenleri yalanlayarak, toplantıların değerlendirilmesini istediğini belirtti.

EDEK’in Ledra Palace toplantılarına katılıp katılmaması yönündeki nihai kararı partinin siyasi bürosunun vereceğini ifade eden Panayidis, toplantıların kalitesine ilişkin endişelerini de dile getirdi.

Gazete, dünkü toplantıya Çevreciler ve Ekologlar Hareketi’nin de katılmadığını yazdı.

Öte yandan Politis gazetesi, EDEK Sekreterliği düzeyinde toplantılara katılmama kararı alındığını belirterek, kararın siyasi büro tarafından onanmasının beklendiğini yazdı.

Gazete, EDEK’in dünkü açıklamasında, çıkacak karardan bağımsız olarak endişelerini paylaşan ve Kıbrıs sorununun çözüm şekli konusunda aynı görüşlere sahip olan Kıbrıslı Türk partiler, örgütler ve şahıslarla doğrudan ilişkiler geliştirme inisiyatifi üstleneceğini de duyurdu.

Alithia gazetesi ise EDEK liderliğini toplantılara katılmama niyetine partinin bazı üyelerinin sert tepki gösterdiğini belirtti.

AKEL’İN EV SAHİPLİĞİNDEKİ TOPLANTI

Gazeteler haberlerinde AKEL’in ev sahipliğindeki dünkü Ledra Palace toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik başlayan yeni sürece destek belirtildiğini aktardı.