DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, Rum Eğitim Bakanlığı tarafından alınan ve tepkilere neden olan  siyasi sistemlerin ve özellikle federasyonun ders olarak öğretilmesine ilişkin kararın, DİSİ içerisinde de tartışmalara neden olmasının ardından bir açıklama yaptığı belirtildi.

Simerini gazetesine göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu, okullarda, federasyonun öğretilmesine ilişkin ders konması konusunda herhangi bir karar bulunmadığını söyledi.

Neofitu, hükümetin, “Vatandaşlık ve Politik Ekonomi” derslerinin,  çeşitli siyasi sistemleriyle zenginleştirilmesine ilişkin kararını doğru bir yaklaşım olarak nitelendirirken son günlerde, federasyon dersine ilişkin karar bulunmazken  bu konunun kamu oyu önünde tartışıldığını, partilerin görüşlerini ortaya koyduğunu ayrıca DİSİ içerisinde de çelişkili düşüncelerin yer aldığını  belirtti.

Neofitu, yapmış olduğu bu açıklamayla, kendisi ve partisi de dahil olmak üzere  konunun kapandığını addetmek istediğini, önce bir konunun var olup olmadığının araştırılması ve bundan sonra yorum yapılması gerektiğini  de ifade etti.