Larnaka’ya bağlı “Ksilotimbu” köyü yakınlarındaki açık arazide bulunan ve daha çok ev eşyalarının atıldığı bir çöp alanında yangın çıktığı, yangının söndürülmesinin üzerinden bir süre geçmesinin ardından çöp alanında patlama meydana geldiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, “Ksilotimbu” köyü yakınlarında dün sabah söz konusu çöp alanında yangın başladığını ve bölgeye giden iki Rum iki de Dikelya İngiliz Üsleri’nde görevli itfaiye ekibinin yangını söndürüp olay yerinden ayrılmalarının ardından, söz konusu alanda patlama meydana geldiğini yazdı.

Gazete, yangının söndürülmesinin ardından “Ksilotimbu” köyü muhtar heyeti üyesi iki kişinin zarar tespiti yapmak için öğleden sonra bölgeye gittiklerini ve inceme yaptıkları sırada çok güçlü bir patlamayla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken hemen Dikelya Üsler Polisine haber verildiğini ifade etti.

Yapılan inceleme sonucunda söz konusu alanda bir “LOW” tipi tanksavar füzesi, iki adet personel mayını ve patlama sonucunda ne cins oldukları henüz belirlenemeyen mermilerin tespit edildiğini belirten gazete, ufak çapta yangının sürmesinden ötürü bölgenin girişlere kapatıldığını ve olaya yarın müdahale edileceğini yazdı.

Haberde, patlayıcıların olay yerine nasıl ve ne şartlarda geldiğinin bilinmediği de vurgulandı.