Kansere yol açtığı söylenen sigaranın bırakılmasında suyun büyük önemi olduğu belirtildi

’ÇAĞIN hastalığı’ olarak nitelenen ve akciğer kanserinin en büyük sebebi gösterilen sigaranın bırakılmasında suyun büyük önemi olduğu belirtildi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demirel, "Günlük sigara isteğinde devamlı su içilmesini tavsiye ediyoruz. Sigara içmemek huzursuzluk yapıyor su da bu huzursuzluğu giderip sigara içme arzusunu azaltmaktadır" dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin mutlaka yemeklerden sonra diş fırçalaması gerektiğini belirten Dr. Demirel, ağızdaki Ph’ının alkali olması durumunda sigara içildiğini, yemekten sonra diş fırçalamanın bunun giderdiğini anlattı. Dr. Mustafa Demirel, şöyle konuştu:

"Sigarayı bırakmak isteyen insan mutlaka hedefini belirlemeli. Günlük içilen sigara miktarını azaltmanın yanı sıra sigara markasını günlük değiştirmesi gerekir. Sigara ile ilgili tüm alışkanlıkların tersi yapılmalı. Mesela sağ el ile içiyorsa sol elle içmeli, sigara arzusu olduğunda çaydan hemen sonra değil 15 dakika sonra içmeli. Yani sigara içerken ne yapıyorsa alışkanlığın tam tersini yapmalı. Toplulukla sigara içiliyorsa oradan ayrılıp düşünerek ve kendisini sorgulayarak sigara içmeli. Sigara tedavisinde başarının kendi arzusu ve isteğiyle geleceğinin bilincinde olması gerekli. Yakın çevresine sigarayı bıraktığını belirtmeli. Bunlara dikkat ederse sigarayı bırakması kolaylaşır. Ayrıca bir uzmana başvurarak destek alırsa daha kolay bırakabilir. Sigarayı bıraktırma merkezleri bunun için biçilmiş kaftan."