Birleşmiş Milletler’in (BM) Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean Pierre Lacroix’in, iki günlük ziyarette bulunmak amacıyla bugün Kıbrıs’a geleceği belirtildi.

Lacroix’in adaya gerçekleştireceği ziyaret sırasında iki toplum lideri, hükümeti yetkilileri, yerel makamlar ve iki toplumdan temsilcilerle bir araya geleceğini yazan Alithia gazetesi, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nden (UNFICYP) yapılan açıklamaya dayanarak, Lacroix’in BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ve UNFICYP Komutanı Muhammed Humayun Kabir’le görüşeceğini kaydetti.

Lacroix’in ziyareti sırasında Barış Gücü mensupları, diplomatlar ve Kayıp Şahıslar Komitesi’yle de görüşeceğini de ileten gazete, BM Yetkilisinin ayrıca “Dünya Kadınlar Günü” sebebiyle düzenlenecek bir etkinlikte konuşma yapacağını da kaydetti.

Lacroix’in önümüzdeki Cuma günü sabahı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile ayrı ayrı bir araya geleceğini yazan gazete, Lacroix’in ilk önce Rum Başkanlık Sarayında Anastasiadis’i göreceğini ifade etti.

Gazete Lacroix’in ziyaretinin, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Spehar ile Cumhurbaşkanı Akıncı arasında gerçekleştirilen dünkü ziyarette ele alındığını da ekledi.

Lacroix’in, BM Barış Gücünün rolüyle ilgili görüşmelere yön vermeye geldiğini yazan Fileleftheros ise, Lacroix’in adadaki temasları sırasında iki liderle ayrı ayrı görüşeceğini ve bu görüşmelerde UNFICYP’in faaliyetleriyle ilgili konuların ele alınacağını belirtti.

Gazete Lacroix’in “özellikle UNFICYP’in stratejik açıdan gözden geçirilmesinin, iki toplum arasındaki faaliyetlerini ve ateşkes hattının korunmasını nasıl etkilediğini ve adadaki barış şartlarının nasıl korunduğunu öğrenmek isteyeceğini” ekledi.

Haravgi ise haberinde Lacroix ile Anastasiadis arasında Cuma günü yapılacak görüşmenin, sabah saat 10.00’da gerçekleşeceğini yazdı.