RUM HÜKÜMETİ’NİN BAZI TALEPLERİ RAPORA GİRDİ

 BM Barış Gücü’nün adadaki görev süresinin uzatılmasıyla ilgili rapor için BM’de yapılan gayrı resmi istişarelerin tamamlandığı ve Rum Hükümeti’nin, rapora ilişkin bazı taleplerinin kabul edildiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Raporda Küçük İyileştirmeler.. BM Barış Gücü’nün Görev Süresinin Uzatılmasıyla İlgili Gayrı Resmi İstişareler Tamamlandı” başlıklarıyla aktardığı haberinde, en önemli değişikliklerden birinin, rapordaki dördüncü paragrafta bulunan, “liderlerin ortak açıklamasının selamlanması” ifadesine, “müzakerelerin yeniden başlamasının da selamlanması” ifadesinin eklenmesi olduğunu yazdı.

Gazete, raporun beşinci paragrafında ise, öze ilişkin olup henüz çözülemeyen konuların müzakere edilmesi yöntemine “birbirine bağlantılı” ifadesinin eklenmesi olduğunu kaydetti.

Bir diğer değişikliğin ise, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı’nın atanmasındaki “daimi” ifadesinin kaldırılması olduğunu belirten gazete, Güven Yaratıcı Önlemlerle ilgili paragrafta da bazı “iyileştirmeler” yapıldığını yazdı.

Haber, diğer gazetelerde de şu başlıklarla aktarıldı:

Alithia gazetesi: “BM Barış Gücü Raporu Hazır”

Simerini gazetesi: “BM Güvenlik Konseyi’nin BM Barış Gücü İçin Yaptığı İstişareler Tamamlandı”

Haravgi gazetesi: “BM Barış Gücü Raporu Hazır”

Politis gazetesi: “BM Barış Gücü’nün Görev Süresinde Uzlaşı”.

(GE/FEZ)