Ayia Napa’da geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen ve işadamı Fanos Kalopsidiotis ile birlikte 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı cinayetin şüphelilerinden, Arnavutluk asıllı Alex Burelli için Rum polisinin dün, Eğlence bölgesinde operasyon düzenlediği bildirildi.

Operasyonun sonuç vermediğini ve Burelli’nin bulunamadığını yazan Alithia gazetesi, Rum polisinin, geçiş kapılarında Burelli’nin KKTC’ye geçtiğine dair herhangi bir bilgi bulunmaması nedeniyle, kontrol noktası dışındaki bölgelerden KKTC’ye geçmiş olabileceği üzerinde durduğunu kaydetti.

Gazete, Burelli’nin Arnavutluk’tan İstanbul’a ve buradan da KKTC’ye geldiği iddiasına yer verirken, cinayetten önce KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçişiyle ilgili resmi veri bulunmadığını da aktardı.

Haberde, KKTC polisinin de cinayetten haberdar olduğu ve Burelli’yi yakalamaları halinde, BM aracılığıyla Rum polisine teslim etmelerinin beklendiği kaydedildi.

Bu arada gazete, cinayetin faillerine yardım ve yataklık ettiği belirtilen 32 yaşındaki Haralambos Andreu ile 30 yaşındaki Sotia Neofitu aleyhinde dün, “Mağusa Bölgesi Kaza Mahkemesi” tarafından 8’er günlük tutukluluk emri verildiğini de yazdı.