Lefkoşa, 25 Haziran 16 : Napa’da önceki gün  gerçekleştirilen ve üç kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin yaralandığı silahlı saldırının faillerinden biri olan Aleks Burreli adında bir şahsın aranmakta olduğu haber verildi.

Alithia gazetesi bugünkü sayısında ünlü iş insanı Fanos Kalopsidiotis’in hedef alındığı silahı saldırıyla ilgili ayrıntılara yer verdi.

Gazete Kalopsidiotis’in arkadaşlarıyla birlikte yemek yerken uğradığı saldırının faillerinden birinin, orada bulunan bir polisin ateş açması sonucu öldüğünü belirtirken, olayın bir diğer faili olan ve bölgeden kaçmayı başaran 48 yaşındaki Arnavut asıllı Aleks Burelli’nin arandığını yazdı.

Haberde Burelli’nin fotoğrafına da yer verildi.

Saldırıda esas hedef olan 51 yaşındaki Kalopsidiotis dışında hayatını kaybeden 46 ve 39 yaşlarındaki polis ile eşinin isimlerinin ise İlias Hacıefthimiu ile Skevi Hacıefthimiu olduğu bilgisini veren gazete, ayrıca haberinde olayın iki failinin KKTC üzerinden Güney Kıbrıs’a geçtiğine dair iddialara da yer verdi.

Gazete polisin, Ay. Napa mezarlığı yakınlarında, içerisinde bir otomatik kalaşnikof  bulunan ve saldırıda kullanıldığından şüphelenilen yanmakta olan bir araç tespit ettiğini de belirtti.

(HC/ŞEB)